Facia Negra

a szemetet egy helyre sodorja a sale

Archives:

visszavago
Find me on MySpace and be my friend!

Friday, March 26, 2004

 

Szeretem Stanley kifejezeseit, bar az irasa olvashatatlan, o az egyetlen, akinek szivesen irom meg a leveleit, mert annyira birom a szofordulatait es olyan erzekletes, elvezetes olvasmanynak tartom oket, hogy megerik a faradtsagot. A kedvenceim koze tartozik a "run it up the flag pole to see if it flyes" vagy a "not the sharpest knife in the drawer" vagy akar a "to put whipped cream on top of shit", na, ezeket imadom. Erre most mit olvasok:
According to a recent survey by recruitment consultancy Office Angels, office gobbledegook is spreading rapidly among Britain’s workforce. Those unfamiliar with terms such as ‘helicopter view’ (summary/ wide view of the picture) and ‘etailing’ (internet retailing) will soon be in the minority. The study revealed that 55 per cent of office workers polled used some form of office jargon, mainly when in meetings. Twenty per cent of employees felt obliged to use such terms in an effort to keep up with colleagues despite not always having a clear idea what they meant. The backlash against office lingo has already begun. Forty per cent of those questioned felt that office jargon was frustrating and off-putting and some even said it was downright rude and pretentious.
Says Eldoori: ‘There are some concerns about the rise of office jargon. Mainly that people were using these words when they didn’t know what they meant, or to gain a competitive edge over their colleagues – particularly in a confrontational situation because it’s very difficult to argue with someone when you don’t know what they mean. You have to be very brave in an office environment to say: “I don’t have a clue what you are talking about”.’
Es 4 oldalon keresztul azt fejtik ki, hogy ez milyen frusztralo, meg milyen rossz. A vegen van egy szoszedet, vagy mi, ahol folsorolnak office jargon kifejezeseket, koztuk az altalam kivalasztott, Stanley-feleket is. Biztos en vagyok a hulye, hogy meg ebben is a szepseget latom meg a dolgoknak, meg hogy meg ennek is orulok. Ezek az okosok kutyapicsaznak, allok itt ertetlenul.


posted by Sun at 2:11 AM

 

Lementem Bencehez es vegre tanulmanyoztam a kavefozo gepet, ami nala van, komoly kis darab. Mar figyelem egy ideje. Patronos, Lavazza, 3 fele kavemeretet tud, gozol es sipol, kivul kromozott, egy kompakt csoda. Ittam is kavet , azota vigyorgok, mint a pakosztos macska. Itt latszik a bajuszomon, most lesz nekem jaj.
Tegnap elvittuk Eamonnt vacsorazni, nem tudom, miert van az, hogy a szemelyzettel fel perc alatt osszebaratkozom, mindenki azt hiszi, hogy mar voltam a helyen es ismernek, pedig itt is eloszor voltam. Elmentunk Andival wc-re, en mentem be eloszor. Minden kihallatszott, amivel nem is volt gond, csak amikor a nadragomat huztam, bekapcsolt az a kis szerkezet, ami fertotleniti a wc ulokejet. Ijedtemben meg en is ugrottam egyet, ra a falra, de hogy Andi mit gondolt az ajto elott allva, azt nem tudom. Szornyu hangja volt. Aztan rajtam volt a sor, figyeltem csondben, es vartam, o is folugrott a falra, kijott es bocsanatot kert, hogy olyanokat gondolt rolam. Egy szep baratsag kezdete. Tabuk nelkul.


posted by Sun at 1:08 AM

Thursday, March 25, 2004

 

Lala tipikus programozo, de imadom. Beszelgetunk, cigizgetunk a folyoson, nekem csak fekete vagy csak feher. Kontextusban. Nala: hofeher es koromfekete. Csipobol. Almabol folebresztve. Mennyivel jobb.


posted by Sun at 8:12 AM

Wednesday, March 24, 2004

 

Nagyon kemenyen dolgoztunk az elmult ket napban, ebedelni is a gep ele ultunk le, de remelem, most mar mielobb latom ennek az eredmenyet is. Aztan lementunk a Zsirafba, ittunk fejenkent 3 Jaegert es 2 sort, ezert a darts mar nagyon jol ment, egyszer meg is vertem Zolit, fantasztikus dupla bullal a vegen. Jee.


posted by Sun at 12:01 AM

Monday, March 22, 2004

 

Julia azzal rongal, hogy felelotlen vagyok, amiben persze tokeletesen igazat adok neki. Egyuttal azonban folhivtam a figyelmet arra, hogy szemelyenkent valtozik ennek a megitelese is, mert en peldaul azt tartom felelotlensegnek, hogy az ember teherbe esik, ez egy, de ha ez nem eleg, akkor meg azt, hogy terhesen iszik es dohanyzik. Megbeszeltuk.
Tegnap Zoli teljesen komoly fejjel megkert este hetkor, hogy ma hozzam be a bilincseket otthonrol. Igy legalabb, ha jon Robi, ide tudjuk bilincselni es akkor minden meglesz idoben es nem tud olajra lepni. Eloszor nem ertettem, faradtsagra hivatkozva igen hulyen neztem, aztan rajottem, hogy olyan nonek gondol engem, aki tart otthon bilincset. Wow.


posted by Sun at 11:39 PM

 

Ki tudnam kotorni az erkajvbol, hogy ebbe vagy meg a regi blogba irtam, hogy megalmodtam J-Lo Enough cimu filmjet, de lusta vagyok. Nem is ez a lenyeg, hanem, hogy Olivia azzal hivott fol vasarnap, hogy atjon ertem, es nezzuk meg az HBO-n ezt a filmet pontosan. Mindig raerez ezekre, akar ki is akadhatnek, de inkabb jo dolognak veszem. Aztan 11-kor talalkoztam Vikivel a Moriczon, atjott, negyed 2 korul sikerult is elaludnunk, nem vagyok tul fitt. Meg meg mindig nyogom a hetveget, botranyosan nezek ki, meg a nyakam sem fordul rendesen, de most ahogy Anyuc mondana, panaszkodom vagy dicsekszem. Hivtam ot is vasarnap, mert a Naploban volt egy ot erinto tema, a gerincvelo serultekrol, nezte.
Monday morning joke vagyok, immune to popular opinion.


posted by Sun at 12:44 AM

Sunday, March 21, 2004

 

Mindig es kovetkezesen elmegyek addig a pontig, ameddig meg elmehetek es aztan meg egy kicsit tovabb. A pentek esti buli szombat delutan kettoig tartott, masfel oras blackouttol eltekintve azert sikerult osszeraknom mindent, utolag. A taskamat is elhagytam, de meglett. Az orangyalom vert izzad, azt hiszem. Plusz megint esoerdoket abrazolo terkepre hasonlit a labam, mindketto, durva. Erre meg azt sem mondhatom, hogy paint balloztam. Meg minek is tennem, egyertelmu. Csak arra kell figyelnem, hogy maskor ne hagyjak ki 3 hetet dugaswise, mert abbol semmi jo nem szarmazik.
Azt hittem, hogy mar kepes vagyok zenet hallgatni, vagy legalabbis olyasmit, de megint egyszer bebogtem. Idozitett bomba vagyok. Oliviaval sem tudtam talakozni, de ok is szepen neztek ki penteken, azt meselte. Amire mar regota gondoltam, hogy egyszer valaki le fogja fejelni az Incognito noi wcjeben azt a polcot, na, Oli megtette.


posted by Sun at 7:55 AM

 

Powered By Blogger TM